Wordpress redirect hack

Det kan være svært frustrerende og skremmende å oppdage at nettsiden din har blitt hacket. En av de mest vanlige er såkalt “redirect hacking”, hvor en hacker endrer koden på nettsiden din slik at brukerne blir omdirigert til en annen, ofte skadelig nettside. De er såpass utspekulerte at de kan sørge for at all trafikk som kommer fra mobil blir omdirigert, men ikke trafikken fra desktop. Dette kan føre til at brukerne blir utsatt for malware eller phishing-forsøk, og i verste tilfelle kan det også føre til at sensitive data blir stjålet. 

Det er viktig å løse dette raskt når du oppdager at nettsiden din har blitt hacket, for å unngå at ytterligere skade blir påført. Her er noen tips for å fikse en Wordpress side med redirect hack:

  • Først og fremst, ta kontakt med webhotellet ditt for å få hjelp til å sikre nettsiden din.
  • Deretter kan det være nødvendig å gjenopprette nettsiden fra en sikkerhetskopi om du har dette. De fleste webhotell har automatisk backup, så hør gjerne med de.
  • Sørg for at alle plugins og temaer er oppdatert.
  • Videre så er det viktig at eventuelle kodesnutter som har blitt lagt inn blir fjernet. Dette er noe vi kan være behjelpelig med, eller så kan du prøve å bruke sikkerhets-plugin som f.eks sucuri og lignende. 
  • Når du til slutt har fått fikset problemet, så er det viktig å sørge for at det ikke skjer igjen. Ha alltid plugins og temaer oppdatert. Sørg for kontinuerlig backup og opprett sikkerhetstiltak som f.eks en brannmur. 

Vi leverer brannmur, virus / malware-beskyttelse og patching av sårbar kode. Ta kontakt med oss om du trenger hjelp til dette. Som et ekstra sikkerhetsnett, så kan du opprette en gratis konto hos CloudFlare som også gir beskyttelse mot angrep fra utsiden.